Bosna i Hercegovina     | 27.11.2018. 15:37 |

Završna tribina jesenjeg ciklusa Udruženja 'Djeca stubovi svijeta'

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Udruženje "Djeca stubovi svijeta" danas je prostorijama Delegacije Evropske unije u BiH organiziralo završnu tribinu jesenjeg ciklusa 2018. "Etika u filozofiji življenja - borba za čovjeka u ljudskom biću".  

Tribina je bila osvrt na 4. međunarodni kongres djeteta, koji je održan u septembru ove godine u Sarajevu, u partnerstvu sa Uredom EU u BiH.  

Po riječima predsjednice Udruženja Fatime Hukić, "Djeca stubovi svijeta" imaju za cilj da pošalju u svijet pozitivnu poruku djece Bosne i Hercegovine "koja shvataju da je evropska budućnost BiH i regiona njihova budućnost".

Na otvaranju tribine, Hukić je u obraćanju djeci kazala da "želi da ih ohrabri u teškoj, ali korisnoj borbi da sačuvaju čovjeka u svom biću u svojim čistim dušama".   

- Želimo da sigurno zakoračite u EU, budete prepoznatljivi po visokim moralnim načelima i kvalitetnom obrazovanju i da se nađete u redovima onih koji se bore da se naučna dostignuća usmjere za dobrobit čovječanstva. Udruženje želi da vam pruži bar mrvicu dobra, a vi ćete ga pretvoriti u ogromne komade dobra i širiti svijetom. Vi ćete za 15, 20 godina zauzeti sve pozicije u našem društvu i našu lijepu Bosnu i Hercegovinu i buduće generacije voditi ka prosperitetu - kazala je Hukić. 

Ona je navela da je Udruženje "Djeca stubovi svijeta" do sada organiziralo četiri međunarodna kongresa, zadnji u septembru ove godine, te najavila peti kongres u novembru 2019., u partnerstvu s Evropskom unijom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta