Ekonomija     | 27.11.2018. 13:40 |

Podrška za 47 obrtnika s područja općine Centar

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - U okviru mjera aktivne politike zapošljavanja, Općina Centar osigurala je u svom ovogodišnjem budžetu 85.000 konvertibilnih maraka za podršku očuvanju i unapređenju obrtničke djelatnosti, posebno starih i tradicionalnih zanata.  Tim povodom, u ovoj općini danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa 47 obrtnika.

Iz Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Predrag Slomović kazao je da se radi o redovnoj godišnjoj finansijskoj podršci obrtnicima sa težištem na starim zanatima.

- Nakon provedenih procedura odlučeno je da se podrži 47 obrtnika, te smo ove godine  podržali tih 47 obrta u maksimalnim iznosima do 3.000 KM – kazao je Slomović, ističući da mu je jasno da ovo nije veliki iznos novca, međutim, kaže, obrtnici su veoma zadovoljni.

Uslovi za dobivanje sredstava su bila veoma precizni, između ostalog, da privredni subjekt radi na području Općine Centar ili je stanovnik ove općine tri godine.

- Javni poziv za dodjelu podsticajnih bespovratnih sredstava namijenjenih podršci razvoju obrta objavljen je 11. septembra ove godine – istakao je Slomović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Jačanje suradnje i zajedničko djelovanje lokalnih vlasti i OCD-a u BiH (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana