Ekonomija     | 27.11.2018. 12:04 |

Delegacija PSBiH na sastancima Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Delegati u Domu naroda Parlametnarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ljilja Zovko i Sead Kadić učestvovat će na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice koji će 28. novembra biti održan u Skoplju.

Prema najavama organizatora, Parlamentarni plenum bit će posvećen raspravi o Izvještaju o jačanju promovcije proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

Tokom plenuma bit će održana i zajednička sjednica s Parlamentarnom skupštinom Mediterana, čiji je cilj razmjena iskustava u vezi s usvajanjem adekvatnog pravnog okvira za korištenje obnovljivih izvora energije.

Uoči sastanka Parlamentarnog plenuma, u Skoplju će 27. novembra biti održana i sjednica Drugog parlamentarnog foruma jugoistočne Evrope o energetskoj efikasnosti i klimi.

Parlamentarni forum, koji u okviru projekta "Regionalna saradnja i jačanje kapaciteta parlamentaraca jugoistočne Evrope za pitanja energetske efikasnosti i klime" organizuje njemački GIZ, predstavlja regionalnu platformu za dijalog parlamentaraca, parlamentarnih službenika, eksperata iz oblasti energetske efikasnosti i predstavnika civilnog društva.

U okviru foruma bit će razmatrane najbolje parlamentarne prakse u oblasti energetske efikasnosti u jugoistočnoj Evropi, kao i politike protiv energetskog siromaštva, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Konferencija povodom 75. godišnjice osnivanja Vijeća Evrope i 22. godišnjice članstva BiH u VE

Konferencija povodom 75. godišnjice osnivanja Vijeća Evrope i 22. godišnjice članstva BiH u VE

Nović i Mašović sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Armenije: Mir i stabilnost ključni prioritet

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine