Sport     | 25.11.2018. 16:30 |

U Tomislavgradu održane 'Male sportske igre'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 25. studenoga (FENA) - Univerzalna sportska škola “Tomislavgrad” u nedjelju je u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu organizirala pete po redu „Male sportske igre“. 

Po riječima voditelja te sportske škole profesora kineziologije Ante Jurčevića, na igrama su, uz domaćina, sudjelovale i škole iz Livna i Sovića (Grude) te odbojkašice OK 'Delminium' i mali nogometaši HNK 'Tomislav' iz Tomislavgrada.

Na natjecanju je, kaže Jurčević, sudjelovalo oko 300 mališana, uzrasta od 4 do 12 godina, s tim da su na otvaranju igara i u revijalnom dijelu nastupili štićenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju “Nova nada” iz Kovača kod Tomislavgrada.

Organizatori su istakli kako je rezultat u drugom planu te da je osnovni cilj igara poticanje djece da se uključe u sport, socijalizacija te razvoj navika tjelovježbe.

Kao i ranijih godina, 'Male sportske igre' imale su i humanitarni karakter. Posjetitelji su mogli darivati novčane priloge koji će biti uručeni humanitarnoj udruzi „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada.

Inače, 'Male sportske igre' održane su pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, Federalnog ministarstva kulture i sporta te privatnih tvrtki s područja tomislavgradske općine.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu