Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 17:31 |

Softić i Isaković razgovarali sa zamjenikom predsjednika Parlamenta Indonezije

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i poslanik u Predstavničkom domu i član Grupe prijateljstva PSBiH za Aziju Mirsad Isaković razgovarali su u Sarajevu s delegacijom Parlamenta Indonezije, koja je danas doputovala u višednevnu posjetu našoj zemlji.

Gosti iz Indonezije, predvođeni zamjenikom predsjednika Parlamenta Ahmadom Muzanijem, naglasili su da ova posjeta predstavlja potvrdu dugogodišnjih prijateljskih odnosa dvije zemlje, te izrazili nadu da će susreti sa zvaničnicima PSBiH unaprijediti te odnose, posebno na ekonomskom planu.

Parlamentarci iz Indonezije apostrofirali su potrebu uspostavljanja bezviznog režima između dvije države, što bi, kako su rekli, doprinijelo intenziviranju ekonomske saradnje, koja u ovom trenutku postoji u oblastima namjenske industrije, poljoprivrede i turizma.

Izražavajući saučešće zbog žrtava nedavnih prirodnih katastrofa koje su pogodile Indoneziju, predsjedavajući Softić zahvalio je indonežanskim parlamentarcima na pomoći koju je njihova zemlja pružala Bosni i Hercegovini.

Poslanik Isaković naglasio je da postoji mnogo prostora za unapređenje ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Indonezije, te pozvao investitore iz te prijateljske zemlje da ulažu u izgradnju infrastrukture u našoj zemlji, posebno u nastavak gradnje autoputeva i željezničke mreže.

Zajednički je zaključeno da dvije zemlje trebaju okončati razgovore i potpisati Sporazum o trgovinskoj saradnji, kao i niz drugih međudržavnih sporazuma koji bi doprinijeli daljem razvoju političkih i ekonomskih odnosa Indonezije i BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo