Svijet     | 23.11.2018. 15:55 |

Cavusoglu: Nema prepreka za susret Erdogana s princom Salmanom

FENA Internet

ANKARA, 23. novembra (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan mogao bi se sastati sa saudijskim princom Mohammedom bin Salmanom na samitu  G20 ukoliko saudijski čelnik to zatraži, izjavio je u petak turski  ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

Govoreći za  lokalnu TV stanicu CNN Turk, Cavusoglu je izjavio da je Mohammed bin Salman već izrazio želju da telefonski razgovorom s predsjednikom Erdoganom nakon ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija prošlog mjeseca.

Obojica čelnika prisustvovat će dvodnevnom samitu G20 u Argentini naredne sedmice.

- Nema nikakvog razloga da ne bude sastanka s Mohammedom bin Salmanom. Naravno, to je do predsjednika - kazao je Cavusoglu.

U četvrtak je portparol turskog predsjednika Ibrahim Kalin također saopćio da bi se Erdogan mogao sastati sa saudijskim princom na marginama samita G20.

- To bi se moglo desiti - izjavio je Kalin, odgovarajući na pitanje da li će dvojica čelnika ostvariti kontakt tokom samita G20.

Princ prestolonasljednik na regionalnoj je turneji prije nego što krene na samit G20, u svom prvom putovanju van zemlje  nakon slučaja Khashoggi koji je izazvao međunarodne osude, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!