Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 10:09 |

Počela sjednica Vlade FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrati predloženi Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, s pozicije transfera za rješavanje statusnih pitanja branilaca i članova njihovih porodica, utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu, kojim je za ove namjene planirano 9.000.000 KM.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o uspostavi, način finansiranja i održavanja Jamstvenog fonda, koji podrazumijeva sredstva Vlade FBiH za plaćanje obveza po aktiviranim jamstvima FBiH na ime zaduženja na koje se njeno jamstvo odnosi.

Bit će razmatran i Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2019. godinu, te Prijedlog odluke o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, a s ciljem finansiranja izrade studije „Strateška procjene uticaja na okoliš programa regionalnih geoloških istraživanja nafte, kondenzata i prirodnog plina na prostoru FBiH“.

Federalno ministarstvo finansija upoznat će članove Vlade s konsolidovanim izvještajem o izvršenju budžeta Federacije BiH, kantona, općina i finansijskih planova vanbudžetskih fondova za period januar - septembar 2018. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!