Stranačke aktivnosti     | 22.11.2018. 15:14 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

“Prijetnje smjenama i pozivi na ostavke Srba samo zato što se ne slažu sa nekim političkim stavovima i licitiranje o tome ko pripada, a ko ne pripada ovom narodu, čini nepopravljivu štetu isključivo Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini”, izjavio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

“Od ovakvih izjava štetu neće imati ni vlast, ni opozicija, jer svi znamo da se neće desiti ništa i da svoje riječi ne može da sprovede u djelo ako se poštuju ustavi i zakoni ove zemlje. Loše je što će štetu trpiti samo Srpska i srpski narod, jer Dodik ni poslije izbora ne prestaje da nas dijeli” rekao je Borenović.

“Srpski član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske bi trebao predstavljati cijeli narod i očekujemo od njega da se tako i ponaša, jer su podjele pogubne za Srpsku, a izjave poput ovih su direktna prijetnja političkim i nacionalnim interesima Srba sa ove strane Drine”, istakao je Borenović i zaključio:

“Pozivam Dodika da se smiri, spusti na zemlju i sagleda pravu realnost i težinu života u Srpskoj, ogromne redove nezaposlenih pred ambasadama i konzulatima, brojne roditelje koji mjesecima tragaju za istinom i pravdom za svoju djecu, obespravljene radnike i poniženu omladinu... Krajnje vrijeme je da počne da radi nešto korisno i konkretno za normalan život svih građana, umjesto da se stalno obračunava sa neistomišljenicima i kontinuirano dijeli narod“.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'