Sport     | 22.11.2018. 14:40 |

Organizacija US Soccer Education donirala 180 stolica za stadion u Vogošći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Američka sportska organizacija US Soccer Education (USSE)  iz Denvera uključila se u akciju nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće. Na prigodnoj sportsko-humanitarnoj akciji prikupila 2.380 dolara, koje će biti dovoljne za nabavku 180 stolica.

Direktor USSE, Sarajlija Murat Alibašić koji je vodio akciju, kazao je da je ova organizacija pretežno okuplja talentovane fudbalere bh. korijena u Americi. 

- Osim sportskog akcija ima i humanitarni aspekt. U raznim prilikama odazovemo se na slične akcije. Bilo nam je zadovoljstvo pomoći jedan stari sportski kolektiv kakav je FK Unis, čija je sportska tradicija prepoznatljiva i u bosanskohercegovačkoj dijaspori. Zahvaljujući tome, za vrlo kratko vrijeme skupili smo 2.380 dolara i uplatili na račun kluba. Ovdje se neće zaustaviti naša saradnja s FK Unis s kojim imamo u planu da već idućeg ljeta u Vogošći organizujemo niz kulturno-sportskih manifestacija - kazao je Alibašić za BHINFODESK. 

Direktor FK Unis Adnan Kantić kazao je da akcija nabavke stolica za stadion FK Unis ide odlično.

- Pored naših sportskih prijatelja iz US Soccer Educationa u nju su se uključili i mnogi bivši sportisti, navijači, prijatelji kluba, stanovnici Vogošće koji žive širom svijeta. Drago mi je da su prepoznali značaj ove akcije za FK Unis, da su podržali naš rad, trud i zalaganje da klubu vratimo stari sjaj - kazao je Kantić.

Navodi da je prvobitno bilo planirano da se na tribine postavi 500 stolica, ali da je do sada skupiljno 700, te da će na kraju ovog projekta uspjeti da đođu do željenog broja od 1.200 stolica, saopćeno je iz BHINFODESK iz Birminghama.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vanredna aukcija - Prodaju se dionice Unisa d.d. Sarajevo

Direktor derventskog Unisa osumnjičen da je oštetio budžet RS-a za 3,5 miliona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu