Bosna i Hercegovina     | 22.11.2018. 11:19 |

Džaferović: Preispitati sve procedure za nabavku hrane za pripadnike OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je dopis ministrici odbrane BiH Marini Pendeš u kojem traži da se preispitaju sve procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga BiH.

Džaferović je uputio dopis nakon što je jučer Ministarstvo odbrane BiH saopćilo da je "internom istragom utvrđeno da su dva dobavljača s kojima je to ministarstvo sklopilo ugovore o snabdijevanju konzerviranih obroka s junećim mesom, te pite s mesom, izvršili isporuku dijela predmetnih artikala ishrane, u kojima se, a na osnovu laboratorijskih analiza nadležnih zavoda, osim deklarisanih sastojaka, utvrdilo i postojanje svinjskog proteina".

- Navedeno je da je ta isporuka hrane izvršena suprotno ugovorima i deklaracijama na proizvodima i da su predmetni artikli distribuirani i pripadnicima Oružanih snaga BiH muslimanima, čime su prekršene odredbe Pravilnika o ishrani u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Zahtijevam od Vas da se hitno utvrdi odgovornost svih učesnika ovog nedopustivog propusta i da se odgovorni najoštrije sankcionišu – navodi se u dopisu Džaferovića.

On traži da se preispitaju sve procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga BiH i preduzmu neophodne mjere da se takvi propusti u procesu nabavke prehrambenih artikala 'više nikad ne bi ponovili'.

- Zahtijevam da me zvanično izvijestite o svim preduzetim aktivnostima i izrečenim sankcijama prema odgovornim licima - stoji u dopisu koje je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio ministrici odbrane Marini Pendeš, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Džaferović: Dodik odlazi poražen iz Predsjedništva BiH

Džaferović primio otpravnika poslova Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo