Bosna i Hercegovina     | 21.11.2018. 18:53 |

Dragičević: Nećemo odustati od traženja pravde

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 21. novembra (FENA) – Davor Dragičević izjavio je večeras, na okupljanju na glavnom banjalučkom trgu, da neće odustati od traženja pravde u slučaju ubistva njegovog sina Davida.

Na četvrtom, kako su ga nazvali, velikom skupu, koji je održan na dan uspostavljanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, Dragičević je rekao da je na međunarodnoj zajednici da reaguje, a ukoliko to ne urade, grupa „Pravda za Davida“ sama nastavlja borbu.

- Pokret 'Pravda za Davida' više nikada nećete moći zaustaviti. Mi smo na pravom putu, hvala advokatu Ifetu Feragetu i idemo do kraja – rekao je on dodajući da će stići pravda one koji su, kako kaže, ubili njegovog 21-godišenjeg sina.

Dragičević je i večeras optužio vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i vlast tog bh.entiteta da su umješani, odnosno zajedno s tužilaštvom prikrivaju istinu u slučaju Davidovog stradanja.

Kaže da se okupljaju na Trgu Krajine već 241 dan, nakon što je u martu pronađeno beživotno tijelo njegovog sina.

Predstavnici grupe „Pravda za Davida“ pozvali su zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma da omoguće provođenje zagarantovanih ljudskih prava, među kojima je i pravo na život, uz tvrdnju „da se ta prava nisu nikada poštovala u ovoj zemlji“.

Također, članica ove grupe Daniela Ratešić-Došen je kazala da traže da se „zaustavi bezvlašće“, navodeći „da žele da imaju pravnu državu u kojoj će svi ljudi biti jednaki pred zakonom“.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo