Servisne informacije     | 21.11.2018. 07:39 |

U BiH pretežno oblačno sa slabom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu i ponegdje u istočnim djelovima registrovana je i slaba kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bileća 93, Trebinje 85, Gacko 80, Čemerno 63, Rudo 57, Višegrad 45, Han Pijesak 25, Mostar i Neum 21, Ivan-sedlo 13, Bjelašnica 12, Sarajevo 11, Sanski Most 10, Banja Luka, Bugojno i Zvornik 8, Bihać i Mrkonjić Grad 7, Jajce 5, Bijeljina, Gradačac i Zenica 4, Bosanski Novi, Livno i Tuzla 3, Doboj i Prijedor 2.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bihać, Bjelašnica, Bugojno i Jajce 1 stepen, Banja Luka, Gradačac, Ivan-sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 2, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 3, Brčko, Livno i Sarajevo 4, Široki Brijeg 9, Mostar i Stolac 10, Trebinje 11 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se u jutarnjim satima i prijepodne, očekuje u Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Tokom dana, slabe padavine samo ponegdje. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini umjeren jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo