Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 20.11.2018. 19:00 |

Rajković: Vjera u sebe donijela nam je bodove

FENA

TUZLA, 20. novembra (FENA) - Nakon četiri uzastopna poraza, rukometašice tuzlanskog Jedinstva u minulom kolu pobijedile su Miru iz Prijedora, priredivši iznenađenje, jer su gošće na papiru bile favoritkinje. Tim prije, što je ekipa trenera Elmira Grabčanovića već duže desetkovana povredama. Pojedine igračice, poput Zorane Miličević i Marijane Trbojević, nastupile su nedovoljno oporavljene.

Među najzaslužnijim što su Prijedorčanke zaustavljene u Tuzli (31:30) svakako je golmanica „labudica“, Ivana Rajković. Zahvaljujući njenim odbranama Tuzlanke su u prvom poluvremenu vodile 18:12, a ta prednost bila je ključna za konačan ishod. Njene odbrane još su tema sportskih razgovora među ljubiteljima sporta u Tuzli.

-Igrale smo kao jedna, borile smo se do zadnje minute. Ova pobjeda je izuzetno važna za naš klub, ali i za ekipu, da nas podigne i vrati samopouzdanje svakoj igračici. Desilo se puno pehova od početka priprema, pola tima je bilo van stroja, psihički smo pali. Zato je svaka od nas,  protiv Mire, dala svoj maksimum i ostavila srce na terenu – kaže Ivana Rajković u razgovoru za Fenu.

Podsjeća da je Miličević imala nezgodnu povredu ruke, i to šuterske, ali je stisnula zube i igrala da pomogne ekipi. Djelovale su zaista mušketirski – sve za jednu, jedna za sve!

- Imponuju mi pohvale, ali moram reći da je golman nemoćan bez dobre odbrane. Imala sam veliku podršku s tribina, od Martine Šumelj, naše prve golmanice, koja je već nekoliko mjeseci na rehabilitaciji nakon teške povrede. Savjetima prije utakmice o protivničkim igračima dosta mi je pomogla. Vjera u sebe, da mogu, ključ je mojih odbrana – kaže sportska junakinja iz Tuzle.

Posebno spominje djevojke na klupi i tribine. „Bili su osmi igrač Jedinstva“, dodaje.

- Kada smo na trenutke gubile koncentraciju i pravile greške, navijanjem i podrškom vraćali su nas u igru. Trener je, također, vjerovao da možemo i dokazali smo da kada igramo hrabro i odlučno, onda smo dobar tim – zaključila je Ivana Rajković za Fenu.

Tuzlanke nakon 7. kola imaju tri pobjede i četiri poraza. U narednom kolu imaju vrlo teško gostovanje kod Krivaje u Zavidovićima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta