Bosna i Hercegovina     | 20.11.2018. 16:45 |

Podžić na sastanku Interparlamentarnog odbora Evropskog parlamenta

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO/BRUXELLES, 20. novembra (FENA) - Član Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sifet Podžić sudjelovao je u Bruxellesu na sastanku Interparlamentarnog odbora Evropskog parlamenta (EP) o evropskoj kulturnoj baštini.

Na sastanku, kojem su prisustvovali  predstavnici nacionalnih parlamenata zemalja članica Evropske unije (EU) i zemalja kandidatkinja za članstvo, predstavnici EP prezentirali su postojeće politike i instrumente EU u oblasti zaštite kulturnog nasljeđa, dok su predstavnici parlamenata zemalja članica EU, osim politika svojih zemalja u ovoj oblasti, prezentirali konkretne mjere i postignuća na zaštiti, očuvanju i restauraciji kulturnog nasljeđa.

Predstavnicima EP distribuirana je prezentacija koja sadrži informacije o politikama, mjerama i postignućima Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti, koja je pripremljena u suradnji sa Komisijom za očuvanje nacionalnih spomenika, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo