Svijet     | 20.11.2018. 16:16 |

Rumunski predsjednik Iohannis odbacio dvije ministarske nominacije

FENA Internet

BUKUREŠT, 20. novembra (FENA) - Rumunski predsjednik Klaus Iohannis objavio je u utorak da je izdao dekret o restrukturiranju vlade, ali da je odbio prijedloge za ministarstvo razvoja i ministarstvo saobraćaja.

- Objavio sam dekret o restrukturiranju, uzimajući u obzir prijedloge koje su mi upućeni - izjavio je rumunski predsjednik na brifingu za novinare, pojašnjavajući da su osobe predložene da predvode ministarstvo regionalnog razvoja i javne administracije i ministarstvo saobraćaja,  Ilan Laufer i Lia Olguta Vasilescu, odbijene kao "neprimjerene".

- Ove kadrovske promjene su loše rješenje. Ja još vjerujem da bi pravo rješenje za Rumuniju bila smjena ove vlade koja je stvorila mnogo problema našoj zemlji - izjavio je Iohannis.

Šef države objavio je da će novi ministri položiti zakletvu u popodnevnim satima.

Rumunski Socijaldemokrati, vladajuća stranka u zemlji, objavili su u ponedjeljak veliko restrukturiranje vlade u kojoj bi osam od 28 ministra bilo smijenjeno.

Prvo veliko restrukturiranje vlade otkako je  rumunska premijerka Viorica Dancila položila zakletvu 29. januara uključuje ministarstva regionalnog razvoja i javne administracije, nacionalne odbrane, rada i društvene pravde, saobraćaja, ekonomije, komunikacija i informatičkog društva, kulture i nacionalnog identiteta, te mladih i sporta, prenosi Xinhua.

Rumunski Socijaldemokrati, vladajuća stranka u zemlji, objavili su u ponedjeljak veliko restrukturiranje vlade u kojoj bi osam od 28 ministra bilo smjenjeno.

Prvo veliko restrukturiranje vlade otkako je prva rumunska premijerla položila zakletvu 29. januara uključuje ministarstva regionalnog reazvoja i javne administracije, nacionalne odbrane, rada i društvene pravde, saobraćaja, ekonomije, komunikacija i informatičkog društva, kulture i nacionalnog identiteta, i mladih i sporta, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šečibović: Planirano izdvajanje više sredstava za Prokoško jezero (VIDEO)

KSB: Vlada planira sredstva za pokriće štete poljoprivrednicima uzrokovane snijegom i mrazom (VIDEO)

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu