Bosna i Hercegovina     | 20.11.2018. 16:25 |

Lovrinović i Sarajlić razgovarali sa predsjedavajućom PSNATO-a Madelene Moon

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović i član Delegacije Asim Sarajlić razgovarali su, na marginama 64. godišnjeg zasjedanja PSNATO-a u kanadskom gradu Halifaksu, sa novoizabranom predsjedavajućom PSNATO-a Madelene Moon.

Gospođa Moon, koja je članica Delegacije Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u PSNATO-a, iskazala je u razgovoru sa Lovrinovićem i Sarajlićem snažnu podršku Bosni i Hercegovini i njenim građanima u nastojanjima da se ubrza evropski i euroatlantski put.

Svjesna teškoća koje prate aktuelno stanje političkih odnosa u Bosni i Hercegovini, gospođa Moon pozvala je političke lidere na, kako je rekla, dijalog i hrabrost u preduzimanju koraka koji će dodatno stabilizovati ekonomsku situaciju, te otvoriti prostor za bolje međusobno razumijevanje.

Gospođa Moon, koja je u proljeće ove godine posjetila Bosnu i Hercegovinu i cijeli region, pozvala je i na jačanje bilateralne i regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu