Stranačke aktivnosti     | 20.11.2018. 14:18 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Blok šest stranaka je na današnjoj sjednici želio podržati nacrt budžeta za 2019.godinu koji je predložila Vlada Kantona Sarajevo koju vodi SDA.  

SDP je kao odgovorna stranka odlučila podržati nacrt budžeta za 2019. godinu kako bi se budžet mogao usvojiti u zakonskom roku do kraja godine. Međutim Vlada Kantona Sarajevo je povukla taj dokument sa današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. 

"Današnja sjednica Skupštine je pokazala da će SDA u narednom mandatu kao opoziciona stranka u KS učiniti sve da zaustavlja sve programe i projekte. Povlačenjem nacrta budžeta za 2019.godinu žele kao taoce uzeti građane KS da bi otežali formiranje kantonalne Vlade" istakao je Igor Stojanović, zastupnik SDP-a. 

Stojanović je rekao i to da je apsurd da Vlada Kantona na čelu sa SDA predloži nacrt budžeta, zastupnici SDA podrže održavanje sjednice na kojoj će se raspravljati o nacrtu budžeta, i onda svi zajedno napuste sjednicu i povuku materijal za raspravu. Krajnje neodgovorno ponašanje koje pokazuje da Kanton Sarajevo treba dobiti novu, odgovornu i stabilnu vladu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom