Bosna i Hercegovina     | 20.11.2018. 14:23 |

'Merhamet' MDD RO Tuzla - Podijeljena pomoć za migrante smještene u USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Aktivisti humanitarne organizacije "Merhamet" MDD Regionalni odbor Tuzla, zajedno sa kolegama iz Travnika, Sarajeva, Zenice, Maglaja i domaćinima iz Bihaća podijelili su humanitarnu pomoć migrantima u kampovima u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

Tako je okončan prvi dio akcije koju je vodila HO "Merhamet" MDD Regionalni odbor Tuzla zajedno sa Sjedištem i ostalim organizacionim dijelovima, a za migrante smještene na području Unsko-sanskog kantona prikupljena je hrana, odjeća, obuća, ćebad, sredstava za higijenu i drugo.

Direktorica HO "Merhamet" MDD RO Tuzla Mensura Husanović kaže da su zahvaljujući podršci pojedinaca, firmi, institucija i organizacija barem donekle uspjeli ublažiti muke migranata.

- Velike su potrebe na terenu osim za hranu i za toplom odjećom i obućom - kaže ona.  

U saopćenju za javnost Merhamet Tuzla navodi da među migrantima najviše ima muškaraca starosti između 20 i 30 godina, a najpotrebnije su im čarape, zimska obuća (veličine 40-43), jakne, ćebad i vreće za spavanje.

Najznačajnije količine pomoći osigurali su džemati i medžlisi u okviru Tuzlanskog muftijstva,  OŠ 'Tinja' Srebrenik, 'Fana' doo Srebrenik, Sindikat zaposlenih Termoelektrane Tuzla, Vatrogasci iz Gornje Tuzle, bračni par Muhamed i Safida Huskanović, te ostale institucije, organizacije i mnogi pojedinci koji su donirali robu i novac za kupovinu različitih namirnica.

Akcija će biti nastavljena, a prijem pomoći vršit će se radnim danima od 7 do 15 sati i subotom od 8 do 15 sati, u prostorijama Narodne kuhinje 'Imaret' u Tuzli.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Humanitarne grupe ne mogu učiniti ništa da zaštite osoblje u Pojasu Gaze

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'