Stranačke aktivnosti     | 20.11.2018. 12:41 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Lana Prlić podnijela krivičnu prijavu protiv članova biračkog odbora 

Zastupnica u Parlamentu FBiH i potpredsjednica SDP-a Lana Prlić danas je podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 5 članova biračkog odbora zbog sumnje da su počinili krivično djelo izborne krađe. 

"Danas sam podnijela krivičnu prijavu protiv 5 članova biračkog odbora za koje je CIK na prebrojavanju dokazao da su ukrali moje glasove. 

Želim da ovaj sudski proces i kazna za tih 5 osoba bude poruka za sve članove biračkih odbora na narednim izborima da dobro razmisle da li će biti pijuni i oni koji izvršavaju izborne krađe u nečije ime." Istakla je Lana Prlić. 

Nakon što je Lana Prlić na svojoj Facebook stranici objavila dokaze o krađi glasova na biračkom mjestu na kojem ona glasa, CIK je izvršio naredbu da se prebroje glasovi SDP-a na tom biračkom mjestu. 

Nakon prebrojavanja glasova CIK je utvrdio da su članovi biračkog odbora upisivali lažne rezultate izbora što predstavlja krivično djelo. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo