Kultura     | 20.11.2018. 13:28 |

Okončani radovi na obnovi atrija u Bosanskom kulturnom centru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Okončani su radovi na sanaciji ulaznog atrija Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu.

Urađena je rekonstrukcija kompletnog krova atrija gdje je duž središnjeg dijela postavljeno kaljeno staklo, zahvaljujući čemu osim bolje vizuelne i estetske dimenzije, atrij sada ima puno bolje osvjetljenje.

Također je rekonstruirana i galerija BKC-a, te su zamijenjene kamene ploče na ulazu u atrij, kao i sanacija podzemnih instalacija u atriju površine 280 metara kvadratnih.

Preostalo je još vraćanje čuvene kamene menore autora Zlatka Ugljena na njeno staro mjesto u atriju za šta je, zbog njene velike težine, potrebna posebna mehanizacija.

Projekt su finansirali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo te općine Centar i Stari Grad koji su za ovu namjenu izdvojili 120.000 KM.

Općina Centar je sredstva iz budžeta izdvojila na osnovu potpisanog protokola o realizaciji sredstava BKC-u.

Protokol su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Javne ustanove Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo Edin Kukavica, koji je kazao kako je nova uprava BKC-a od prošle godine počela obnovu određenih dijelova zgrade.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Koncert za klarinet i klavir u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru 11. marta

Sarajevo Big Bend priređuje koncert sjećanja na Kemala Montena

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo