Ekonomija     | 20.11.2018. 12:32 |

Program dočeka Nove godine u Sarajevu prezentiran u Ljubljani

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirali su sinoć u Ljubljani novogodišnji program glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici prisustvovao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, glavna zvijezda novogodišnjeg programa Hari Mata Hari, i zamjenik gradonačelnika Ljubljane Dejan Crnek.

- Volim se vratiti u Ljubljanu, posebno sam vezan za ove ljude i želim ih pozvati da dođu u Sarajevo i uživaju u programu koji smo pripremili - poručio je Hari Mata Hari.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je napomenuo da se radi o nastavku promotivne kampanje kojom Sarajevo želi građanima regije ponuditi i prezentirati najbolje novogodišnje slavlje i program kakav već posljednje dvije godine privlači desetke hiljada posjetilaca u BiH.

- Mi smo već pokazali da znamo napraviti od Sarajeva novogodišnji centar regije. Ove godine smo ponosni što imamo Hari Mata Harija, Bombaj Štampu i mlade muzičare iz MuzikArta koji će, uvjeren sam, ispuniti sva očekivanja i biti nastavak našeg zajedničkog uspjeha. Zahvaljujem se našim domaćinima i čestitam gospodinu Jankoviću na njegovom uspješnom mandatu i nastavku rada - rekao je Skaka.

Mediji u Sloveniji pokazali su poseban interes za projekte u Gradu Sarajevu, izgradnju skijaške staze na Trebeviću, obogaćivanje turističke ponude, ali i za budući dolazak Formule E u Sarajevo, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta