Sport     | 19.11.2018. 17:34 |

Uspješan nastup sarajevskih strijelaca u Belom Manastiru

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Proteklog vikenda u Belom Manastiru u Hrvatskoj održan je 12. međunarodni turnir “Sv. Martina 2018” na kojem su nastupili najbolji strijelci i ekipe iz sedam zemalja. 

Strijelci Streljačkog kluba „Sarajevo" postigli su veoma zapažen nastup, a najbolji rezultat ostvario je mladi bh. olimpijac Amar Dizdarević koji je postavio novi državni rekord za juniore i u veoma jakoj seniorskoj konkurenciji osvojivši visoko deveto mjesto.

Novi rekord Bosne i Hercegovine i lični  Dizdarevića je 619,9 krugova i veći je za četiri kruga od starog rekorda.

U ekipnoj konkurenciji juniorke Streljačkog kluba „Sarajevo“ u sastavu Aida, Medina i Almedina Arnautović osvojile su odlično drugo mjesto sa pogođenih 1801,8 krugova. Bolje od bh. takmičarki bile su mnogo iskusnije takmičarke HAŠK “Mladost” iz Zagreba koje su pogodile 1812,8 krugova, dok su treće mjesto osvojile takmičarke PVLK, Pecs iz Mađarske koje su imale 1794,7 krugova.

Uspješan nastup imali su i seniori Streljačkog kluba “Sarajevo” koji su u borbi za drugo mjesto vrlo malom razlikom od samo 1,8 krugova izgubili od mađarskih takmičara BHSE Budapest. Pobijedili su takmičari SD “Končar  Zagreb 1786” koji su imali 1861,7 pogođenih krugova, drugi je bio BHSE Budapest  sa 1842,2 kruga, a treći  takmičari SK Sarajevo  sa 1840,4 pogođena kruga.

- Na ovom takmičenju Streljački klub Sarajevo nastupio je sa dosta mladih takmičara koji su prvi put nastupili na međunarodnom takmičenju te su postignutim rezultatima opravdali ukazano povjerenje. Najvrjedniji rezultat postigao je svakako Amar Dizdarević, koji je u Belom Manastiru popravio svoj lični i državni rekord, te još jednom pokazao da se od njega trebaju očekivati još bolji i značajniji rezultati - kazao je  trener SK "Sarajevo" Nedžad Fazlija.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo