Bosna i Hercegovina     | 19.11.2018. 15:50 |

Osmanović i Al-Khater o unaprjeđenju saradnje BiH i Katara u sportu i kulturi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan Bin Ali Al-Khaterom.

Osmanović i Al-Khater razmotrili su dosadašnju saradnju dvije zemlje, te ocijenili da je moguće ostvariti napredak u nekim oblastima, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministar Osmanović se posebno založio za bolju saradnju u oblasti sporta i kulture kroz potpisivanje sporazuma o saradnji. Podsjetio je da veliki broj naših sportskih radnika uspješno radio u Kataru i naglasio da bi se potpisivanjem sporazuma o saradnji u oblasti sporta, kao i kulture, omogućila veća razmjena stručnjaka i iskustava.

Posebno zanimljivim ocjenio je iskustva Katara u vezi sa organizacijom predstojećeg svjetskog prvenstva u nogometu, izražavajući očekivanje da će Bosna i Hercegovina biti dio tog velikog sportskog događaja.

Ambasador Al-Khater podržao je aktivnosti na potpisivanju sporazuma o saradnji dvije zemlje u sportu i kulturi. Posebno je izrazio spremnost svoje zemlje za organiziranje kulturnih događaja, sedmica kulture i sličnih, kako bi se bogata kultura i tradicija dvije zemlje bolje predstavila.

Na sastanku je konstatirano da su već potpisani Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o saradnji u oblasti zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika i Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar.

Ministar Osmanović i ambasador Al-Khater založili su se za punu primjenu potpisanih dokumenata.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodijelilo stipendije učenicima i studentima

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

Advokat Osmanovića tvrdi da je presuda Suda u Beogradu nepravična i nezakonita

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana