Bosna i Hercegovina     | 19.11.2018. 12:17 |

Kožul na seminaru o realizaciji ciljeva održivog razvoja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Predrag Kožul učestvovat će na Seminaru o parlamentarnoj saradnji s ciljem realizacije ciljeva održivog razvoja, koji će od 20. do 22. novembra biti održan u Jerusalemu.

Cilj seminara, kojeg zajednički organiziraju Kneset Izraela i Interparlamentarna unija (IPU), jeste da parlamentarcima omogući da podijele iskustva i uključe se u sveobuhvatne rasprave o ulaganju u infrastrukturu i tehnološke inovacije s ciljem ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Kroz ukupno četiri sesije parlamentarci će biti upoznati s programom održivog razvoja, projektima realizacije ciljeva održivog razvoja putem promocije nauke, tehnologije i inovacija, kao i s rezultatima koje su postigli parlamenti u vezi sa provođenjem ciljeva u toj oblasti.

Kako su organizatori najavili, seminaru će prisustvovati parlamentarci iz oko 60 država članica IPU-ove geopolitičke grupe 12 +, kao i država jugoistočne Evrope i istočne Azije - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu