Stranačke aktivnosti     | 18.11.2018. 14:24 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka smatra da najveći „mangupčić“ Demokratskog narodnog saveza, Nedeljko Čubrilović, ne bi trebao biti ponovo imenovan za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, jer je u nekoliko navrata ponizio parlament i svjesno otežavao rad poslanicima opozicije.

Čubrilović je jedini predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske koji je na poslanike opozicije poslao duge cijevi, pištolje i pendreke i po tome će ostati upamćen u istoriji parlamentarizma, pa taman ako to istoriju budu pisali samozvani Dodikovi „ljetopisci“.

Srpska demokratska stranka podsjeća da je Čubrilović ispred male sale Narodne skupštine Republike Srpske postavio naoružane policajce sa jednim jedinim naređenjem: da spriječe poslanike opozicije da prekinu skandalozno zasjedanje parlamenta kada je nezakonito smijenjen glavni revizor Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske Duško Šnjegota.

Čubrilović je godinu dana „iz potaje“ činio sve da ne bude objavljena odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH i time pokazao da je samo marioneta u rukama Milorada Dodika. Čubrilović igra onako kako Dodik svira - prijepodne je spreman da glasa za pomenuti referendum, a poslijepodne je spreman da učini sve da se odluka o referendumu ne objavi u „Službenom glasniku Republike Srpske“.

Čubrilović je dao legitimitet parlamentu koji je formiran političkom korupcijom, kupovinom narodnih poslanika. Pavićev dojučerašnji potpredsjednik je bio gluv u danima kada je objavljen snimak na kojem se čuje kako Željka Cvijanović govori o „kvalitetnoj kupovini druge dvojice“.

Za Čubrilovića je to bio legitiman politički potez, a kasnije ponižavanje Narodne skupštine Srpske bio je samo nastavak Čubrilovićevih „patriotskih“ akcija. Čubrilović je, takođe, četiri godine bio gluv i za poslanička pitanja i učinio je sve što je u njegovoj moći da Vlada Republike Srpske ne odgovara poslanicima na njihova pitanja.

Srpska demokratska stranka smatra da bi Čubrilović novim mandatom još više ponizio parlament Republike Srpske i da je potrebno učiniti sve da se to ne dogodi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo