Servisne informacije     | 18.11.2018. 11:33 |

U BiH oblačno, do kraja dana slaba kiša ili snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - U Bosni prijepodne je bilo oblačno, a u većem dijelu Hercegovine je vedro. Oblačan je sjever Hercegovine.

Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Ivan-sedlo -3, Sokolac -1, Bugojno, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 0, Sarajevo 1, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Sanski Most 2, Bihać, Brčko, Livno i Prijedor 3, Široki Brijeg 8, Mostar i Trebinje 9 i Neum 10 stepeni. 

U Bosni je danas oblačno. U Hercegovini postepeno naoblačenje od sredine dana. U drugoj polovini dana povremeno slaba kiša ili slab snijeg su izgledni u Krajini i sjevernim područjima Bosne, a krajem dana i tokom noći na ponedjeljak slab snijeg se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne i istoku Hercegovine.

U poslijepodnevnim i večernjim satima slaba kiša se očekuje na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo