Svijet     | 17.11.2018. 17:32 |

Trump: Nisam informisan o umiješanosti princa Salmana u ubistvo Khashoggija

FENA Internet

WASHINGTON (FENA) - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump izjavio je kako ga CIA nije informisala o umiješanosti saudijskog princa u ubistvo novinara Jamala Khashoggija te poručio kako je Saudijska Arabija sjajan partner, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je pred polazak u požarima zahvaćenu Californiju odgovarao na pitanja novinara u Bijeloj kući, između ostalog i na pitanja o ubistvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

Na pitanja novinara o tome da je CIA došla do zaključka da je ubistvo Khashoggija naredio saudijski prestolonasljednik, Trump je rekao kako u vezi s tim nije dobio brifing CIA-e, ali da tokom dana planira o toj temi razgovarati sa šefom State Departmenta Mikeom Pompeom i zvaničnicima obavještajne službe.

"Naše trenutno saznanje je u smjeru da on (bin Salman) nije bio umiješan u ovo. Sačekat ćemo da vidimo šta će kazati", rekao je Trump te dodao kako je "Saudijska Arabija odličan partner u kontekstu zapošljavanja i ekonomskog razvoja".

Na pitanje u vezi s posljednjim navodima o mogućem izručenju lidera terorisitčke organizacije FETO Fetullaha Gulena Turskoj, odgovorio je:

"To nije nešto što trenutno razmatramo. Gledamo šta ćemo uraditi za Tursku, uvijek to radimo. Iskreno, uvijek to gledamo za sve zemlje s kojima imamo dobre odnose", rekao je Trump te dodao:

"S Turskom smo napravili jedan značajan iskorak. Kao što znate, u proteklim sedmicama su oslobodili pastora Brunsona. S Erdoganom imamo veoma dobre odnose. On je moj prijatelj. Jak, oštar i inteligentan čovjek."

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poljski predsjednik Duda tvrdi da se sastao s Trumpom tokom boravka u New Yorku

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

Trump: Zakone o abortusu trebale bi utvrditi savezne američke države

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'