Ekonomija     | 17.11.2018. 15:33 |

Prezentacija projekta 'Akademija poduzetništva žena' u Širokom Brijegu

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 17. studenoga (FENA) - Info prezentacija projekta "Akademija poduzetništva žena" održat će se u srijedu, 21. studenoga u Gradskoj vijećnici Grada Širokog Brijega u 12 sati, u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH.

 Kroz projekt će u Zapadnohercegovačkoj županiji 30 žena (15 nezaposlenih i 15 žena koje su već u poduzetničkim vodama) proći obuku koja osigurava neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa. 

 U tijeku i nakon obuke, a u skladu s njihovim potrebama, polaznice dobivaju mentorice koje su iskusne bh. poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim mentorica, polaznice će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima Udruženja.

 Projekt "Akademija poduzetništva žena" realizira se uz financijsku podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II.

 Organizatori pozivaju sve žene koje žele biti korisnice navedenog projekta da sudjeluju na prezentaciji, na kojoj će se, pored ostaloga, razgovarati o izazovima s kojima se susreću kao (buduće) poduzetnice, objavio je Grad Široki Brijeg.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Grad Goražde dio projekta 'Zdrave zajednice u BiH'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu