Magazin     | 17.11.2018. 10:31 |

Zbog visoke temperature Ana Rucner odgađa koncerte u Mostaru i Sarajevu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. studenoga (FENA) - Hrvatska violončelistica Ana Rucner, nakon sinočnjeg koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici dobila je visoku temperaturu, zbog čega će njezini koncerti u Mostaru i Sarajevu biti odgođeni.

 Koncert u Mostaru bio je zakazan za večeras, 17. studenoga, a u Sarajevu dan kasnije, 18. studenoga, priopćio je u subotu organizator koncerata Ivica Džambas koji ističe kako za sada nemaju nove termine, a svi koji su kupili ulaznice moći će zatražiti povrat novca na blagajnama dvorana. 

 "Žao mi je zbog svih koji su se veselili koncertu, ali nisam u mogućnosti nastupiti u izdanju kakvom ovako divna publika u Bosni i Hercegovini zaslužuje", izjavila je Rucner komentirajući da jedva čeka iduće godine doći u Mostar i Sarajevo. 

 Organizator se ispričava svima koji su kupili ulaznice u Mostaru i Sarajevu.

 "Bili smo primorani otkazati ova dva koncerta, jer zdravlje Ane nam je na prvom mjestu, kao i interes publike, a publika zaslužuje samo najbolje, a uvom trenutku zbog zdravstvenog stanja sugurno ne bi dobila najbolje", navodi organizator i napominje kako će obavijestiti medije čim budu poznate informacije o novim terminima koncerata.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Korizmenim koncertima Ansambl Lado obilježava 75. godišnjicu umjetničkog rada

Otvorena proba kao uvertira za dva koncerta polaznika Muzičkog kampa za mlade virtuoze

Internacionalni art festival "Grad" - Tri koncerta za Međunarodni dan mira

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo