Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.11.2018. 10:24 |

Dervišević: Brčanke su svijet za sebe u bh. odbojci

FENA

TUZLA, 17. novembra (FENA) – Ovog vikenda Tuzla je u centru sportske javnosti, jer je domaćin šest utakmica u raznim sportovima, od kojih su četiri derbiji kola.

Jedan od njih je i susret 6. kola Premijer lige BiH između odbojkašica Slobode i Bimal Jedinstva iz Brčkog.

- U goste nam dolazi ekipa koja je višestruki prvak BiH i osvajač Kupa BiH. U svojim redovima Bimal Jedinstvo ima nekoliko reprezentativki BiH, niz godina takmiče se u najelitnijem evropskom takmičenju, ligi prvaka CEV-a. Sve ovo govori da su Brčanke svijet za sebe u bh. odbojci i drago mi je što ćemo jednu takvu ekipu ugostiti u Mejdanu – kaže za Fenu trener Slobode Armin Dervišević.

Napominje da je u pitanju jedina utakmica u sezoni u koju ulaze rasterećeno, jer su igračice gostujuće ekipe apsolutne favoritkinje.

- Od početka prvnstva nalazimo se na poziciji od trećeg do šestog mjesta, što je za našu mladu ekipu vrlo dobro. U  prvih pet kola bodove kod kuće nismo uzeli samo protiv BL Voleya, ekipe koja je trenutno prva na tabeli Premijer lige. Pozivamo ljubitelje sporta da dođu u Mejdan i pogledaju najkvalitetniju žensku ekipu u BiH, a mi obećavamo borbu za svaki poen – poručio je Dervišević.

Utakmica Sloboda – Bimal Jedinstvo igra se danas od 17.00 sati.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbojkašice Gacka i odbojkaši Radnika odbranili naslove prvaka BiH

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta