Bosna i Hercegovina     | 16.11.2018. 12:15 |

U aprilu otvorenje Sportsko-rekreativnog i turističkog centra 'Biser Rostovo'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. novembra (FENA) - Višemilionski projekt izgradnje modernog sportsko-rekreativnog i turističkog centra "Biser Rostovo" bit će završen u aprilu, potvrdio je Feni koordinator i čovjek koji je najviše zaslužan za njegovu provedbu na teritoriji općine Bugojno Asim Šahman.

- Sada definitivno znamo da će objekt zvanično biti otvoren tokom održavanja 7. međunarodnog rukometnog turnira "Rukomet je moja budućnost", od 18. do 21. aprila 2019. Dolazak su najavili mnogi gosti, među kojima bi trebali biti predstavnici Svjetske rukometne Federacije, te Rukometne Federacije Katara - kazao je.

Dodaje da kompleks svojim izgledom sve više privlači pažnju ljudi koji posjećuju Rostovo, ili voze saobraćajnicom Bugojno-Novi Travnik i da će svima, koji to budu željeli, moći pružiti najkvalitetnije usluge.

- Težili smo i postigli kvalitet, jer se radi o objektu koji je namijenjen vrhunskim sportistima, koji će ovdje imati odlične uvjete za trening i pripreme za iduće utakmice. Osim toga, projekt je izuzetno važan za ovaj kraj i sve građane, koji će na jednom mjestu naći sve što im je potrebno za rekreaciju i odmor - naglasio je Asim Šahman.

Kompleks na Rostovu imat će sportske dvorane, hotel kapaciteta 62 ležaja i sve druge prateće sadržaje, a njegovim puštanjem u funkciju bit će stvorene pretpostavke za zapošljavanje većeg broja radnika.

- Trenutno se, u hotelskom dijelu, uređuju sobe i hodnici. Također, već imamo usvojene projekte spa-centra, lobija i recepcije tako da će poslije toga ostati da uredimo restoran i kuhinju, očekujući prve goste - istaknuo je.

Po njegovim riječima, u isto vrijeme vrše se radovi na uređenju vanjskog dijela objekta, na kojem će se nalaziti tereni za tenis i rukomet, te otvorene i lijepo uređene terase.

- Cjelokupan ambijent ovdje je fantastičan, a okruženje impresivno, tako da sam siguran da je izgradnja ovog centra na odabranoj lokaciji pravi potez - zaključio je Asim Šahman.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!