Ekonomija     | 15.11.2018. 16:42 |

Obilježen Dan metalaca u firmi TTU energetik Tuzla (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Dan metalaca obilježen je na prigodan način u firmi TTU energetik Tuzla koja je formirana prije dvije godine. Kao nekad prije na 15. novembar, u krugu tvornice je priređen i zajednički ručak s radnicima.

Ova kompanija koju su osnovali Elektroprivreda BiH i RMU Banovići,  u  devet mjeseci ove godine ostvarila je promet od 7,5 miliona KM. Imaju već potpisane velike projekte s važnim kupcima, pa u Upravi preduzeća ne sumnjaju da će uspješno okončati i ovu godinu. Da metalski sektor još nije „na koljenima“ upućuju rijetki svijetli primjeri poput ove firme.

Direktor Almir Zulić ističe da je  firma u prošloj godini poslovala pozitivno, a već drugu godinu naznake govore da će to biti još bolje. Realizacija na nivou devet mjeseci u ovoj godini je 7,5 miliona KM, ističe direktor.

Radnik Dževad Mujkanović je povodom današnjeg obilježavanja Dana metalaca u krugu preduzeća kazao da se „možda vraćaju oni stari dani“ jer se „ovako  uvijek prije radilo za Dan metalaca, a evo i danas nam je menadžment priredio svečani doček, trpezu i druženje“.

Obilježavanje Dana metalaca nekad i sad nije uporedivo ima li se u vidu koliko je ljudi nekada bilo zaposleno u ovom sektoru.

Naznaka da on oživljava ipak ima i iz ugla radnika TTU energetik Tuzla, firme čiji je cilj  imati naredne godine 200 uposlenih. Trenutno radi 168 radnika, a od tog broja, njih stotinu iz bivšeg TTU u stečaju.

Radnik Edin Fakić napominje da se ranije puno više pridavalo značaja metalskom sektoru. Izuzimajući njegovu firmu, metalski sektor u BiH gotovo da i ne postoji, kazao je.  

Radnik Edin Ćosić, kojem je ovo prvi Dan metalaca u novoj firmi, ističe vlastito zapažanje „da se nešto ipak dešava“.              

Na obilježavanje Dana metalaca u TTU energetik bili su pozvani predstavnici Elektroprivrede BiH te svih rudnika u FBiH, kao naručilaca poslova.

Položeno je cvijeće i proučena Fatiha na spomen-obilježje u krugu tvornice radnicima poginulim u odbrani BiH.

Više na:

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2321

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/16kRPb37q2RWSmELJUA29__G51s3lvk3P?usp=sharing

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Halilagić i Šakić posjetili TTU Energetik

VSTV - Romi u BiH se i danas suočavaju sa kršenjem osnovnih prava

Obilježen Dan Općine Ilidža, uručena Povelja Sulejmanu Sandžaku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo