Najave     | 15.11.2018. 17:04 |

U Mostaru kreativna radionica 'Život u dimu'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. novembra (FENA) - "Život u dimu" naziv je dvodnevne radionice koja će 16. i 17. novembra biti održana u Mostaru, a tokom kojeg će posjetioci moći pogledati kreativne eksponate koji će na jedinstven način prikazati štetne posljedice upotrebe duhana i izloženosti duhanskom dimu.

Cilj postavljanja kreativne radionice je aktivno pružanje podrške i podizanje svijesti o neophodnosti zabrane pušenja u zatvorenom prostoru na svim javnim mjestima u cijeloj BiH.

Ovaj događaj organizira se u sklopu inicijative "Klima bez dima" u cilju podizanja svijesti i pružanja podrške za osiguranje okruženja bez duhanskog dima na javnim mjestima, da bi se zaštitilo zdravlje stanovništva BiH.

Inicijativa je pokrenuta u sklopu projekta "Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u Bosni i Hercegovini", koji podržava Vlada Švicarske, a implementira Svjetska banka, u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, entitetskim zavodima za javno zdravstvo i drugim lokalnim partnerima.

Početak radionice planiran je 16. novembra u Mepas Mallu u 11 sati, a osim u Mostaru, radionice će biti održane u Sarajevu i Banjoj Luci, saopćeno je iz Agencije PRimera.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Budućim generacijama Novozelanđana bit će zabranjena kupovina duhana

Istraživanje - Pušači žele da njihovi stavovi budu uvaženi u izradi propisa o duhanu i nikotinu

Djeca roditelja pušača imaju četiri puta veću vjerovatnoću da će preuzeti naviku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo