Ekonomija     | 15.11.2018. 15:19 |

Hari Mata Hari će građane i turiste Sarajeve uvesti u Novu 2019. godinu (VIDEO)

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) – Bosanskohercegovačka muzička zvijezda Hajrudin Hari Varešanović, poznat kao Hari Mata Hari, nastupom ispred Vječne vatre uvest će građane, goste i turiste Sarajeva u Novu 2019. godinu.

Na  konferenciji za medije, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, predsjednik Turističke zajednice KS Midhat Hubijar, osnivač Omladinskog orkestra "MuzikArt" sa Muzičke akademije profesor Emir Mejremić,  bh.muzička zvijezda Hari Mata Hari i voditelj Ismeta Dervoz danas su predstavili program dočeka Nove 2019. godine.

Ove godine se doček na otvorenom realizira pod motom „Sarajevo, novogodišnji centar regije“.

Gradonačelnik Skaka je kazao da se nastavlja tradicija dočeka na otvorenom nakon Dine Merlina i Zdravka Čolića, te izrazio uvjerenje da će Sarajevo i ovaj put biti novogodišnji centar regije sa Harijem Varešanovićem.

- Vjerujem da ćemo i ove godine sugrađanima i svim gostima prirediti kvalitetan vrhunski muzički i zabavni novogodišnji show uz fantastičnu atmosferu u gradu, tri noći uzastopno – istakao je gradonačelnik.

Siguran sam, dodao je on, da će Grad Sarajevo još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina i organizatora javnog dočeka Nove godine na otvorenom.

Noć prije toga će Omladinski orkestar „MuzikArt“, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, ispred sarajevske Katerdrale Srca Isusova izvesti najpoznatije klasične kompozicije, Betovena u novom izdanju i splet evergreen pjesama.

Već 1. januara 2019. godine, ispred Vječne vatre, nastupit će Branko Đurić Đuro sa kultnim pop-rock bendom Bombaj štampa.

Po riječima predsjednika TZKS Midhata Hubijara, u bh.prijestolnici na novogodišnjem spektaklu na otvorenom očekuju se deseci hiljada građana i turista iz svih krajeva svijeta.

Turistička zajednica KS je, kako je kazao, ponosna što je neodvojivi dio spektakla koji donosi mnogo.

Naglasio je da je više od milion turista iz čitavog svijeta posjetilo Sarajevo tokom ove godine, a doček Nove godine na otvorenom je poseban brend koji doprinosi razvoju turizma, ali i privredi.

Sudionici današnje konferencije su istakli da će se svi partneri projekta - Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, te Turistička zajednica, pobrinuti da ispune očekivanja svih onih koji se odluče novogodišnje praznike provesti u gradu na Miljacki.

Više na:

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2320

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/10Qk6Vt2WnihiNsKfC43fJSR-iGKpA0j4?usp=sharing

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana