Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.11.2018. 14:30 |

Ilić: U Kupu BiH je sve moguće, bitnija nam je utakmica s Čelikom

FENA

TUZLA, 15. novembra (FENA) – Rukometaši tuzlanske Slobode vode bitke na dva fronta. U Prvoj federalnoj ligi bore se za povratak u elitu bh. rukometa, te u Kupu BiH, gdje su izborili plasman među 16 najuspješnijih ekipa.

Na današnjem žrijebanju parova osmine finala Kupa BiH Tuzlaci su izvukli ekipu Gračanice, protiv koje će najprije igrati u Tuzli, a uzvratni susret u Gračanici.

- Dobili smo vrlo teškog protivnika. Gračanica je sjajna ekipa s vrhunskim igračima, iz koje je trener Damir Doborac izvukao maksimum. U dobroj su formi i fizički vrlo spremni. Ali, igraju se dvije utakmice u kojima je sve moguće, tako da se nećemo predati unaprijed, to je sigurno – rekao je pivot Darko Ilić za Fenu, koji je u Slobodu došao upravo iz ekipe Gračanice.

Mnogo značajniju utakmicu Tuzlaci igraju u nedjelju, u 9. kolu Prve federalne lige, kada im u goste dolazi neporaženi Čelik iz Zenice.

- Utakmica protiv Čelika mnogo nam znači, jer bismo pobjedom zadržali dobre šanse za Premijer ligu.  S druge strane, poraz bi značio kraj našim ambicijama, ali o tome ne razmišljamo, jer nas samo pobjeda interesuje i ne sumnjam da ćemo doći do nje – istakao je iskusni pivot „crveno-crnih“.

Dobro poznaje ekipu Čelika i smatra da su vrlo iskusna i dobro posložena ekipa.

- Najveća opasnost dolazi od iskusnog Begagića, te Omerovića i Mehića. Međutim, u nedjelju se najviše mi pitamo i sve je u našim rukama - smatra snažni kružni napadač.

Sloboda je do sada sve utakmice riješila u svoju korist, osim protiv Krivaje u Tuzli. Taj poraz je poremetio donekle raspoloženje u ekipi, ali i porazi su škola, ako se želi iz njih učiti.

- Naravno, iz poraza od Krivaje izvukli smo mnogo pouka. Na domaćem parketu više nećemo dopustiti nijedan kiks. Pozivam publiku da u što većem broju dođe u Mejdan, da nas podrži kako bismo pobjedom bili korak bliže povratku u Premijer ligu – zaključio je Ilić.

Utakmica Sloboda - Čelik igra se u dvorani Mejdan u nedjelju od 16 sati. Ulaz je slobodan.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije