Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.11.2018. 13:05 |

Agencija za državnu službu organizirala konferenciju "Dobra obuka-bolja uprava"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) – Sedma godišnja konferencija „Dobra obuka – bolja uprava“, u organizaciji Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH), održana je danas u Sarajevu. Konferencija je organizirana u okviru Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Pored velikog broja gradonačelnika i načelnika općina s prostora Federacije BiH, konferenciji su prisustvovali i čelnici ADS-a FBiH, predstavnici međunarodnih organizacija u BiH, Saveza općina i gradova u FBiH, Uprave za kadrove Crne Gore, Zavoda za javnu upravu FBiH i drugi.

- Da bi ispunili ciljeve u svom radu, potrebno je konstantno educiranje zaposlenika u organima javne uprave, a posebno u jedinicama lokalne samouprave – kazao je u svom pozdravnom obraćanju mr. Refik Begić, direktor ADS-a FBiH.

Na tragu Begićeve konstatacije je i izlaganje direktora Zavoda za javnu upravu FBiH dr. Envera Išerića. On je ukratko iznio i detalje iz rada Koordinacionog tijela za obuku koje djeluje unutar Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave, a kojim Išerić predsjedava.

Sudionicima skupa su se obratili još i Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova FBiH, načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković, Viktor Oslavski, predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije, Miloš Prica, ambasador pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH, te Gordana Živković, pravna savjetnica OSCE Misije u BiH.

Na Konferenciji su usvojeni zaključci koji će predstavljati vodilju u budućim aktivnostima u ovoj oblasti, saopćeno je iz ADS-a FBiH.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

Pripadnici DKPT i OSBiH prošli obuku iz oblasti 'Neposrednog osiguranja VIP osoba'

Šest ljekara uspješno završilo osnovnu oficirsku obuku OS BiH (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu