Bosna i Hercegovina     | 14.11.2018. 15:40 |

Izetbegović- Al-Khater: BiH i Katar imaju dobru bilateralnu saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora države Katar Sultana Al-Khatera.

Tokom razgovora je istaknuto da dvije prijateljske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju, kao i da ima prostora da se ona intenzivira, naročito na polju ekonomije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ambasador Al-Khater naglasio je veliku zainteresovanost investitora iz Katara da nastave s ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Posebno se to odnosi na projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Istaknuo je da postoji obostrani interes da se uklanjaju administrativne prepreke za državljane Katara koje se odnose na vlasništvo nad nekretninama u Bosni i Hercegovini. Rješenje bi, kako je naglasio, moglo biti u recipročnim odlukama, koje bi državljanima Katara omogućila ista prava u Bosni i Hercegovinu kakva imaju državljani BiH u Kataru.

Izetbegović je Al-Khatera s aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će prijateljski odnosi dviju država biti dodatno produbljeni.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Uoči Ramazanskog bajrama Katar osigurao pakete građanima Sarajeva i BiH, donirano oko 300.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu