Regija     | 14.11.2018. 11:30 |

Ades-Mevel: Stanje u srbijanskim medijima najgore na Balkanu

FENA Agencije

BEOGRAD, 14. studenoga (FENA) - Stanje u medijima i govor mržnje u Srbiji najgori je u poređenju sa svim zemljama Balkana, izjavila je Pauline Ades-Mevel iz organizacije Reporteri bez granica (RSF).

 Ona je za list "Danas" kazala da je to jedan od zaključaka RSF-a, nakon sastanka s predstavnicima srodnih međunarodnih organizacija.

 "Imala sam sastanke s najvišim predstavnicima organizacija koje rade na slobodi medija i složili smo se da je stanje u medijima u Srbiji mnogo gore nego u drugim balkanskim zemljama. Razina govora mržnje je zabrinjavajuća, a ponižavanje novinara je sve češće i mi to moramo osuditi", kazala je Ades-Medel.

 Po njezinim riječima, na sastanku je jedna od tema bila i karikatura s likom Adolfa Hitlera koju je "Danas" objavio.

 "Iako predsjednik (Aleksandar) Vučić tvrdi da je karikatura na naslovnoj strani lista 'Danas' primjer slobode govora, da on to poštuje, da se zalaže za slobodu medija i vladavinu prava, nažalost, ne prođe niti jedini tjedan da netko od novinara u Srbiji nije uvrijeđen, napadnut ili ponižen od strane državnih dužnosnika i predstavnika vlasti", navodi Ades-Medel, koja je osudila način na koji su na karikaturu reagirali predstavnici vlasti, uključujući i priopćenje Ministarstva kulture i informiranja.

 Napomenula je kako RSF priprema komentar i za europskog komesara Johannesa Hahna o stanju medija u Srbiji, prenosi Beta. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Mojsilović: Do kraja mjeseca dostavit ćemo Vučiću prijedlog za način služenja obveznog vojnog roka

EU službeno uvjetuje integraciju Srbije normalizacijom odnosa s Kosovom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta