Sport     | 14.11.2018. 10:26 |

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH nagrađuje najboljeg ekonoma PL BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH odlučio je pokrenuti nagradnu igru s ciljem podizanja svijesti o važnosti kvalitetne sportske infrastrukture za premijerligaško takmičenje, te da bi kontinuirano ova tema bila u fokusu javnosti, s obzirom da je najveći problem bh. fudbala.

Naime, u sezoni 2018/19. Sindikat će izabrati najboljeg ekonoma premijerligaških klubova, a najgradu će osvojiti onaj ko uloži najviše napora u pripremi terena za utakmicu, saopćeno je iz Sinidkata profesionalnih fudbalera u BiH.

Sindikat će poslije svakog kola kontaktirati kapitene klubova Premijer lige BiH i zatražit njihovo mišljenje o najboljem, odnosno najgorem travnjaku, a ukupni pobjednik će biti onaj koji do kraja sezone bude najviše puta proglašen za teren kola.

Najboljeg ekonoma očekuje šampionski pehar, te prigodan poklon, a nagrada će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Kristalnih 11", koja će biti održana u maju 2019. godine.

Kapiteni su izabrali da je najbolji teren 17. kola Premijer lige BiH bio na stadionu Grbavica, a najgori za igru u Gabeli.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo