Bosna i Hercegovina     | 13.11.2018. 17:16 |

Gradski odbor Naše stranke traži smjenu rukovodstva Aerodroma Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. studenoga (FENA) - Gradski odbor (GO) Naše stranke Mostar traži smjenu rukovodstva Aerodroma Mostar zbog, kako navode, loših poslovnih rezultata u 2018. godini unatoč velikim investicijama i angažiranosti vlasti i građana.

 "Sama činjenica da je i pored milijunskih ulaganja u infrastrukturu i subvencije svih razina vlasti Aerodrom Mostar i dalje u rapidnom smanjenju broja putnika, te bez konkurencije najlošiji aerodrom na Balkanu, dovoljan je razlog za smjenu stranačkog rukovodstva koje je ovu važnu gradsku instituciju srozalo na poslovno dno", kazao je potpredsjednik GO Naše stranke Mostar Tarik Tanović.

 Tanović smatra nevjerojatnim da i pored globalnih trendova uspona avioprometa u regiji, gdje svi aerodromi rastu po broju putnika, mostarski ostvaruje najlošije rezultate u zadnjem desetljeću.

 "Poslovni rezultati Tuzle, Zadra i Niša pokazuju kako se može iz ničega napraviti uspjeh. Mostar, koji ima sve preduvjete i koji, po procjenama stručnjaka, bez ikakvih napora, s iole sposobnim rukovodstvom, treba godišnje imati 600 tisuća putnika, u prvih sedam mjeseci imao je samo 17 tisuća", ističe Tanović u priopćenju za javnost GO Naše stranke Mostar.

 Pritom napominje kako je ukidanjem linija za Njemačku do proljeća osiguran samo negativan godišnji rezultatski rekord.

 "Ako se uz to uzmu u obzir i štrajkovi uposlenih i nesreće vatrogasaca na vježbama, može se steći dojam kaosa u kojem se nalazi institucija koja bi trebala biti glavni generator razvoja Mostara i Hercegovine", zaključio je Tanović.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo