Bosna i Hercegovina     | 13.11.2018. 16:14 |

Grant Evropske komisije za program prekogranične saradnje BiH i Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na sjednici utvrdilo Prijedlog sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2017. godinu između Evropske komisije, Vlade Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Evropska unija će od ukupno 1.647.058,00 eura, koliko iznosi procijenjena vrijednost ,,Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina za 2017. godinu", putem granta finansirati 1.400.000,00 eura. Period izvršenja ovog sporazuma je 12 godina dok je period operativne provedbe šest godina od stupanja na snagu.

Sredstva su namijenjena projektima promoviranja prekograničnog zapošljavanja, mobilnosti radne snage, socijalne i inkluzije u oblasti kulture, kao i zaštite okoliša te razvoja turizma.

Ranije je usvojen Program prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina za period od 2014. do 2020. godine, koji je referenca za usvajanje ovog programa aktivnosti.

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Prijedlog sporazuma sa Osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen direktor Direkcije za evropske integracije, saopćeno je iz VMBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!