Sport     | 13.11.2018. 15:28 |

Lojo: Imamo dosta povrijeđenih košarkašica ali vjerujemo u pobjedu (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Žensku seniorsku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu očekuje najvažniji meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine protiv selekcije Crne Gore.

U posljednja dva meča kvalifikacija izabranice selektora Gorana Loje za plasman na evropsko prvenstvo u Srbiji i Latviji prvo u Sarajevu moraju savladati favorizovanu Crnu Goru, a četiri dana poslije u Reykjaviku biti bolje od selekcije Islanda.

Island je s četiri poraza u grupi A izgubio sve šanse da se plasira na smotru najboljih selekcija Evrope, međutim Crna Gora je respektabilna košarkaška reprezentacija koja je u prvom meču protiv BiH u Podgorici slavila s uvjerljivih 76:55 i trenutno je druga u grupi s istim brojem bodova kao prvoplasirana Slovačka. 

Na konferenciji za medije u Sarajevu Lojo je naglasio da će selekcija BiH u tim susretima nastupiti oslabljena za nekoliko košarkašica, ali da se sigurno neće predati.

- Potrebne su nam dvije pobjede, a imamo nekoliko povrijeđenih igrača koje su imale značajnu ulogu u našem sastavu. Aida Kalušić, Marina Džinić i Nikolina Delić su povrijeđene, dok je Amerikanka Lynetta Kizer odstranjena iz reprezentacije. Međutim, u potpunosti vjerujemo u 14 djevojaka koje će igrati, one su najbolje što imamo u ovom trenutku. Pokušat ćemo iznenaditi ekipu Crne Gore - izjavio je Lojo i pozvao navijače da u subotu dođu u sarajevsku Skenderiju i navijanjem podrže bh. košarkašice.

Bh. reprezentativka Marica Gajić obećala je da će selekcija BiH na terenu dati sve od sebe za pobjedu i plasman na evropsko prvenstvo.  

- Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo Crnu Goru i Island i da se plasiramo na evropsko prvenstvo nakon 20 godina. Mi smo mlada ekipa s nekoliko iskusnijih košarkašica, pokušat ćemo to iskoristiti za pobjede - kazala je Gajić.

Utakmica BiH - Crna Gora će biti odigrana u subotu, 17. novembra u dvorani 1 Centra Skenderija u 20.15 sati, a meč protiv Islanda je zakazan za srijedu, 21. novembra u 20.45 sati u Reykjaviku. Na evropsko prvenstvo će se plasirati osam pobjednika grupa i šest najboljih drugoplasiranih selekcija. 

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2313

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1dmmNDGjaMl0kYamz47lobOCmPjQOH57_?usp=sharing

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo