Kultura     | 13.11.2018. 12:07 |

Svečano otvaranje izložbe 'Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. studenoga (FENA) - Svečano otvaranje izložbe "Mato Kaić - Svjetlopisi pod bosanskim nebom" održat će se u četvrtak, 15. studenoga, u 12 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Izložbu organizira Filozofski fakultet SUM-a u suradnji s Franjevačkim muzejom i galerijom Gorica – Livno, a bit će otvorena do 6. prosinca 2018.

Mato Kaić prvi je fotoamater iz Livna, a fotografije iskazuju njegov istančan osjećaj za izbor motiva, postojeći trenutak kao i izvrstan smisao za kompoziciju. U njegovu opusu prevladavaju povijesno-etnografski motivi s crtom domoljublja. Kaićeva fotografska ostavština pruža bolji uvid u do sada nedovoljno istražen bosanskohercegovački fotoamaterizam koji je pridonio razvoju umjetničke fotografije u BiH.

Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno utemeljena je 1995. godine, a izrasla je u suvremeno osmišljenu kompleksnu ustanovu koja bilježi kontinuitet kulturno-povijesnih zbivanja na ovim prostorima od prapovijesti do danas. Muzej se bavi istraživačkim i znanstvenim radom te izdavaštvom, priopćeno je iz Filozofskog fakulteta SUM-a. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo