Servisne informacije     | 13.11.2018. 09:18 |

Narednih dana u BiH umjereno oblačno i sunčano, temperature do 22 stepena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje. 

U Hercegovini će biti pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 17 do 22 stepena. 

U Bosni će u četvrtak, 15. novembra jutro biti pretežno sunčano s maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana prolazan porast naoblake u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. 

U Hercegovini bit će pretežno vedro. U večernjim satima u Bosni novo naoblačenje, što u centralnim i istočnim područjima lokalno može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni. 

U većem dijelu Bosne će u petak, 16. novembra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim područjima Bosne. 

U Hercegovini će biti pretežno vedro. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 stepeni. 

U Bosni će u subotu, 17. novembra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 12 do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidorometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!