Servisne informacije     | 13.11.2018. 07:30 |

BIHAMK - Vozači oprez, magla uz riječne tokove, obavezno držanje odstojanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - U jutarnjim satima vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Save, Neretve, Drine i Lašve. Na tim dionicama kolovoz je vlažan, zbog čega se savjetuje opreznija vožnja i obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, skreće se pažnja na sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Za danas su najavljeni radovi na ugradnji brojača prometa na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres u mjestu Poriče. Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraćat će se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-17 Mostar-Čapljina, M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - Povoljni uvjeti za vožnju

BIHAMK - Vozači oprez, magla u kotlinama i uz riječne tokove

U zapadnim i centralnim dijelovima mokar kolovoz, mogući i sitniji odroni

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!