Bosna i Hercegovina     | 12.11.2018. 15:48 |

Općinsko vijeće Tomislavgrada odobrilo izdavanje koncesije za CHE Vrilo

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 12. studenoga (FENA) - Općinsko vijeće Tomislavgrada donijelo je rješenje kojim se daje prethodna suglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na donošenje odluke za pokretanje postupka dodjele koncesije za izgradnju Crpne hidroelektrane Vrilo (CHE Vrilo) na rijeci Šujici, na području općine Tomislavgrad.

Iz Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije stigla je obavijest da je Javno poduzeće Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar dostavilo zahtjev za dodjelu koncesije putem samoinicijativne ponude za izgradnju CHE Vrilo na rijeci Šujici.

U dostavljenoj informaciji navedeno da je Vlada Federacije BiH svojim aktima proglasila javni interes za izgradnju elektroenergetskih objekata, među kojima se nalazi i CHE Vrilo.

Proizvodni elektroenergetski objekt CHE Vrilo tretiran je kao prioritetni objekt od javnog interesa, a za njegovu izgradnju Njemačka razvojna banka KfW odobrila je Elektroprivredi HZHB kreditna sredstva u iznosu od 100 milijuna eura.

Također, Općinsko vijeće Tomislavgrada donijelo je rješenje kojim se daje prethodna suglasnost Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) za donošenje odluke o provođenja procedure dodjele koncesije za izgradnju vjetroelektrane Široka draga na parcelama označenim kao Korita.

Odluku o dodjeli koncesije donosi Vlada HBŽ-a na prijedlog resornog ministarstva, uz prethodnu suglasnost općinskog vijeća lokalne zajednice.

Na današnjoj sjednici Općinsko vijeće Tomislavgrad usvojilo je i odluku o subvencioniranju prijevoza studenata u akademskoj 2018./19. godine, koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad.

Prema toj odluci Općina će subvencionirati prijevoz studenata na svim relacijama od Tomislavgrada do mjesta studiranja u iznosu od 40 posto od cijene karte, osim Mostara za koji važe druge vrste subvencije.

Subvencija će se moći koristiti četiri puta tijekom akademske godine, a pravo na subvenciju imaju redoviti studenti s prebivalištem na području općine Tomislavgrad koji studiraju u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj.

Vijećnici su usvojili i Odluku o uvjetima i postupku legaliziranja bespravno izgrađenih građevina i građevina privremenog karaktera, kojom se regulira postupak, uvjeti i način legaliziranja građevina i drugih izvedenih radova u prostoru izgrađenih bez građevinske dozvole (bespravne građevine i bespravni radovi), rješavanje pravnog statusa građevina privremenog karaktera i postupanje organa u slučajevima započete izgradnje građevina na području općine Tomislavgrad.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu