Kultura     | 12.11.2018. 16:10 |

Saray Tango donio duh Buenos Airesa u Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) – Plesni par iz Argentine Ana Baros i Facundo Arnedo spektakularnim plesom tokom „Saray Tango Weekend“ oprostili su se od Sarajeva kojem su donijeli duh Buenos Airesa.

Oni su po prvi put bili gosti u Sarajevu gdje su održali niz radionica za plesače, a vrhunac događaja bilo je plesno veče argentinskog tanga, Gran Milonga, koje je održano 10. novembra u Klubu Jedan.

Za kraj vikenda održano je plesno veče u Pubu Festina Lente, po uzoru na plesne večeri Buenos Airesa, domovine argentinskog tanga.

Ovim povodom brojni plesači iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Beograda, Novog Sada, Podgorice, Banja Luke, Zenice ali i iz Španije i Mađarske došli su u Sarajevo kako bi zaplesali argentinski tango sa domaćinima, ali i brojnim gostima. 

Organizator „Saray Tango Weekend“ je Udruženje za promociju i razvoj argentinskog tanga Saray Tango, sa ciljem afirmacije argentinskog tanga kao društvenog plesa, ali i  željom da Sarajevu ponude drugačiji vid kulturno-zabavnog života i postane redovna destinacija plesača argentinskog tanga iz regiona i Evrope. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta