Sport     | 12.11.2018. 14:13 |

Nogometašice BiH u prijateljskom susretu sutra gostuju u Poljskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Ženska nogometna "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Kluczborku odigrati prijateljski susret sa selekcijom Poljske. 

Bh. nogometašice su na mini pripremama za predstojeći susret obavile četiri treniga u Trening kampu Nogometnog saveza u Zenici. 

Selektorica Samira Hurem kazala je da će to biti dobar test za njenu ekipu.

- Svaka utakmica je dobar test za nas jer u naredne četiri godine želimo da radimo na stvaranju novog tima. Utakmica s Poljskom će nam poslužiti da vidimo sa čime raspolažemo i koliko mlađe igračice mogu da odgovore zahtjevima u "A" selekciji. Nismo opterećeni rezultatom. Poljska je kvalitetan protivnik i ovaj meč će nam koristiti za ono što želimo da izgradimo u budućnosti - kazala je Hurem. 

Obrambena igračica Marija Aleksić izjavila je da je pripremni period prošao dobro, te da je ekipa radila na ispravljanju grešaka iz prethodnih utakmica. 

- Ono što sigurno možemo očekivati u sutrašnjem susretu je to da ćemo dati sve od sebe da bi rezultat bio što bolji. Vrlo smo zadovoljni što imamo priliku da igramo protiv velike reprezentacije kao što je Poljska, te ćemo se svakako potruditi da ostavimo što bolji utisak i zadovoljni završimo utakmicu - kazala je Aleksić. 

Susret će se igrati sutra od 17.00 sati.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Hajduk napunio stadion pod Bijelim brijegom, utakmica završila bez pobjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo