Bosna i Hercegovina     | 12.11.2018. 12:04 |

Udruga dijabetičara u HNŽ-u obilježava Svjetski dan dijabetesa

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. studenoga (FENA) - Udruga dijabetičara u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) "Insula" i ove godine, 14. studenoga obilježit će Svjetski dan dijabetesa u Mostaru, gdje će biti organizirano besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka u Mepas Mallu od 18 do 20 sati.

 Iz Udruge upozoravaju kako dijabetes kao bolest poprima odlike pandemije, kako u svijetu tako i u našoj zemlji, te se procjenjuje da od njega boluje oko 265 tisuća stanovnika Bosne i Hercegovine, od čega ih je u HNŽ-u oko 12 tisuća.

 "Poražavajuća činjenica je da od dijabetesa sve češće obolijevaju djeca, čak i ona bez obiteljske anamneze, što znači da ova bolest ne bira, te je potrebno redovito kontrolirati stanje šećera u krvi", navode u Insuli.

 Također, ističu, kako se ranim otkrivanjem dijabetesa i adekvatnom terapijom može prevenirati nastanak i razvoj  komplikacija te bolesti koja dovodi do trajnih oštećenja organa vida, bubrega, nastanak gangrene na ekstremitetima i drugoga.

 Tijekom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, građani oboljeli od šećerne bolesti mogu se također učlaniti u Insulu, čime ostvaruju pravo na popust za kupovinu trakica za mjerenje šećera kod partnerskih firmi i besplatne radionice i predavanja. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana