Regija     | 11.11.2018. 15:12 |

Vučić i Merkel o povećanju taksi na robu iz Srbije i BiH

FENA Agencije

PARIZ, 11. studenoga (FENA) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, gdje borave povodom svečane ceremonije obilježavanja sto godina od završetka Prvog svjetskog rata.

Teme razgovora bile su ekonomska suradnja, bilateralni odnosi i eurointegracija Srbije, ali i situacija u regiji i na Kosovu.

Vučić je Merkelovu obavijestio o tijeku dijaloga s Prištinom, kao i s povećanjem taksi na robu iz Srbije i BiH, saznaje B92.net.

-Njemačka će osuditi politiku rušenja sporazuma CEFTA, odnosno odluku Prištine da poveća porez na robu iz središnje Srbije i BiH -istaknuo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju novinarima u Parizu.

 Izrazio je uvjerenje kako će "Nijemci, nedvosmisleno, pokazati svoj odnos prema rušenju sporazuma CEFTE".

-Ne želim da govorim da je to rezultat današnjeg sastanka (s Angelom Merkel), već dosljedne politike Njemačke. Kao što znam da će biti za nezavisnost Kosova, znam da će osuditi politiku rušenja sporazuma CEFTA - rekao je Vučić.

On je kancelarku Merkel informirao i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, a kancelarka je istaknula da želi da pomogne da se u regiji zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'